Jätevesien käsittely

Pikkuvihreä on erikoistunut ns. harmaiden vesien eli esimerkiksi saunasta ja keittiöstä tulevien jätevesien puhdistukseen. Monet mökkiläiset haluavat huolehtia ympäristöstään ja hoitaa jätevesien käsittelyn kuntoon pienpuhdistamoilla. Myös uusi haja-asutusalueiden jätevesiasetus, joka astui voimaan 3.4.2017, tuo velvoitteita mökkiläisille. Siirtymäaika uusien määräysten voimaan astumiselle päättyi lokakuun lopussa 2019.

Mikäli olet epävarma, tarvitaanko kiinteistölläsi muutostöitä, kannattaa ottaa yhteyttä oman kuntasi rakennus- tai ympäristöpuoleen. Uusi asetus tuo voimaan ns. jätevesien käsittelylle ns. minimitason. Monissa kunnissa on kuitenkin asetuksesta kireämpiä vaatimuksia, joten omasta mökki- tai asuinkunnasta saa parhaan tiedon. Varsinais-Suomessa maksutonta neuvontaa ja jopa käyntejä paikan päällä tarjoaa Valonia. Hyvää tietoa on myös Ympäristöhallinnon verkkosivuilla: Kiinteistön jätevesien käsittely

Hyvin alkuun pääsee myös Ympäristöministeriön Vesihuoltotulkki -kyselyn avulla. Jätevesiasioihin vaikuttaa moni asia ja tässä kyselyssä voit kiinteistökohtaisesti selvittää omaa tilannettasi.

Soita ja kysy lisätietoa: 02-242 1089

Jätevesien käsittely

Näytetään 1-13 yht. 13 tuotteesta
GeoTrap harmaan veden suodatin
  • Alennuksessa!
Ilmainen toimitus Suomessa

GeoTrap harmaavesisuodatin

Pikkuvihreän Geotrap harmaavesisuodatin on tehokas, varmatoiminen sekä yksinkertainen pienpuhdistamo esimerkiksi kesämökin harmaiden jätevesien (pesuvedet esim. saunasta ja keittiöstä) suodatukseen. Puhdistusteho perustuu GeoTrap-ravinnesiepparimassaan, joka on kehitetty Turun Yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyönä. Se on täysin luonnosta peräisin oleva mineraali, jolla on erinomainen kyky sitoa ravinteita, kuten fosforia ja typpeä, itseensä.

649,00 € 499,00 €
GeoTrap Harmaavesisuodatin
  • Alennuksessa!
Ilmainen toimitus Suomessa

GeoTrap pienpuhdistamopaketti

GeoTrap Harmaavesisuodatin ja rasvanerotuskaivo edulliseen pakettihintaan! Geotrap harmaavesisuodatin on tehokas, varmatoiminen sekä yksinkertainen pienpuhdistamo esimerkiksi kesämökin harmaiden jätevesien (pesuvedet esim. saunasta ja keittiöstä) suodatukseen. Puhdistusteho perustuu Åbo Akademin ja Turun Yliopiston yhdessä kehittämään ainutlaatuiseen GeoTrap-ravinnesiepparimassaan, joka sitoo ravinteet erinomaisesti itseensä.

1 198,00 € 999,00 €
GeoTrap rasvanerotuskaivo
Ilmainen toimitus Suomessa

GeoTrap rasvanerotuskaivo

GeoTrap rasvanerotuskaivo, joka voidaan asentaa GeoTrap suodattimen eteen. Rasvanerotuskaivo erottaa rasvan ja kiintoaineen pois pesuvedestä ennen suodatusta ja siten lisää suodattimen kapasiteettia. Sopii käytettäväksi esimerkiksi kohteissa, joissa suodattimeen tulee puhdistettavaa vettä astianpesukoneesta. GeoTrap suodattimen laskennallinen teho rasvanerotuskaivon kanssa on 600 l / vrk.

549,00 €
Geo Trap suodatimateriaalit
Toimitusaika 1-3 pv

GeoTrap suodatinmassa

Geo Trap suodatinmassat harmaavesisuodattimeen. Vaihtopaketissa on kaksi pussia: massa A - GeoTrap ravinnesieppari ja massa B mineraalihiekka. Paino yhteensä 20 kg. 

49,80 €
BioBox M harmaavesisuodatin
toimitusaika 2-5 vrk

BioBox M -pienpuhdistamo

BioBox M on pesu- sekä tiskivesien puhdistukseen tarkoitettu pienpuhdistamo. Laite käsittelee korkeimmillaan 375l/ vrk. Puhdistamo poistaa orgaanista ainesta ja ravinteita tiukimpien ranta- ja pohjavesialueille tarkoitettujen haja-asutus- säännösten mukaisesti (BOD 90%, P 85 %, N40 %).

649,00 €
Pienpuhdistamo BioBox XL
Toimitusaika 2-5 pv

BioBox XL pienpuhdistamo

BioBox XL on pesu- sekä tiskivesien puhdistukseen tarkoitettu pienpuhdistamo. Laite käsittelee 600l/ vrk. BioBox Xl on helppo puhdistaa ja huoltaa itse ja siksi sen käyttökustannukset ovat pienet. Puhdistamo poistaa orgaanista ainesta ja ravinteita tiukimpien ranta- ja pohjavesialueille tarkoitettujen haja-asutus- säännösten mukaisesti (BOD 90%, P 85 %, N40 %).

1 390,00 €
GeoTrap huussisuodatin
  • Alennuksessa!
Toimitusaika 1-3 pv

GeoTrap Huussisuodatin

GeoTrap Huussisuodatin puhdistaa kuivakäymälöiden suotonesteet ainutlaatuisella GeoTrap Haju- ja ravinnesiepparimassalla, jonka ansiosta huussinesteet voidaan laskea turvallisesti maastoon. GeoTrap Huussisuodatin helpottaa kuivakäymälän hoitoa, kun suotonesteitä ei tarvitse erikseen keräillä ja käsitellä.

129,00 € 99,00 €
GeoTrap suodatinmateriaali
Toimitusaika 1-3 vrk

GeoTrap harmaan veden suodatusmassa...

Nyt GeoTrap ravinnesiepparia saa myös kätevällä suodatinpussilla! GeoTrap on tehokas suodatimateriaali harmaavesisuodattimiin ja kestosuodatinpussin kanssa sitä voi käyttää monissa muissakin suodattimissa kuin Pikkuvihreän GeoTrapissa. Suodatinpussi pitää suodatusmassan suodattimen sisällä ja päästää puhdistettavan likaveden lävitseen. Pussi helpottaa merkittävästi myös suodatinmassan vaihtoa.

49,80 €
Green Rock saunasuodatin Iisi
  • Alennuksessa!
Viimeiset tuotteet varastossa

Green Rock Iisi H1 saunasuodatin

IISI H1 SAUNA – harmaavesisuodatin puhdistaa tehokkaasti 100 L pesuvesiä vuorokaudessa. Se soveltuu hyvin kantovesillä varustetun saunan pesuvesien ohjattuun käsittelyyn. Puhdistus tapahtuu biologisesti ja vesi virtaa suodattimen läpi painovoimaisesti. Huolto on helppoa. Vaihdat kompostoituvan suodattimen kerran vuodessa.

349,00 € 299,00 €
GeoTrap korokerengas
Toimitusaika 2-4 vrk

Korokerengas GeoTrap Suodattimeen

Korotusosa GeoTrap harmaavesisuodattimeen tai rasvanerotuskaivoon. Sopii kohteisiin, joissa viemäriputket kulkevat maan sisässä, eikä GeoTrapin peruskorkeus riitä. 

229,00 €
Pumppukaivo
Toimitusaika 1-3 vrk

Pikkuvihreän Pumppukaivo

Pikkuvihreän Pumppukaivo pitää sisällään kaivon ja uppopumpun. Pumppukaivolla voidaan johtaa jätevesiä purkupaikkaan kauemmas puhtaista vesistöistä. Pumppukaivon avulla voidaan myös johtaa jätevettä useammasta kohteesta yhteen puhdistamoon. 

495,00 €
Vestelli Biopuhdistaja 4
Toimitusaika 1-3 vrk

Vestelli Biopuhdistaja 4

Tehokas pesu-, tiski- ja suihkuvesien puhdistaja omakotitaloon tai kesämökille. HUOM! Toimitusmyynti -  hinta sisältää rahdin kaikkialle Manner-Suomeen. Toimitusaika 6-10 vrk.

Katso Biopuhdistajan esittelyvideo.

Biopuhdistajalla saatat kiinteistösi vastaamaan uuden jätevesiasetuksen vaatimuksia.

4 490,00 €